Hammashoito osana työterveyshoitoa

Etu työntekijälle ja työnantajalle

kuva10a

Työpaikkahammashuollon järjestäminen työntekijöille on varteenotettava palkitsemismuoto ja yritykset joissa se on järjestetty ovat edelläkävijän maineessa. Työpaikkahammashuollosta aiheutavat menot ovat työnantajalle verotuksessa vähennyskelpoisia ja työntekijöille etu ei ole veronalaista palkkatuoloa. Huoliteltu, itseensäluottava työntekijä on yrityksensä käyntikortti ja hyvin järjestetty työterveyshuolto on arvostettu etu rekrytoinnissa. Suun terveys on tärkeä osa yleisterveyttä, tehokkuus lisääntyy koska sairaspoissaolot vähenevät. Mitä hoitotoimenpiteitä korvataan, on aina sovittavissa yrityskohtaisesti. Verottomuuden edellytyksenä potilaalla tulee olla työnantajan lähete tai hammaslääkäriasema Carista Dentin kanssa tehty hoitosopimus. 

Verottomuuden edellytykset

1. Hammashuoltopalvelujen tulee perustua yrityksen tekemään kirjalliseen päätökseen. Siinä määritellään korvattavien hammashuoltopalvelujen laajuus.
2. Etuuden tulee olla tavanomainen ja kohtuullinen ja koko henkilökuntaa yhdenvertaisesti koskeva. Kuitenkin esimerkiksi toimihenkilöiden ja työntekijöiden osalta järjestelyt voivat olla erilaiset. Edun saamisen edellytyksenä voi olla tietty työssäoloaika.
3. Potilaalla on oltava työnantajan lähete, johon hoitava hammaslääkäri merkitsee korvauksen perusteena olevat hoidot. Vaihtoehtoisesti kysymykseen voi tulla työnantajan ja hammaslääkärin ja/tai hammaslääkäriaseman kanssa tehty sopimus, josta ilmenevät vastaavat seikat.
4. Edun verovapauteen ei vaikuta, laskuttaako hammaslääkäri suoraan työnantajaa vai maksaako potilas laskun itse ja perii kulut työnantajalta.